Wie is?

Ronald Lubbers

‘De lucht uit mijn longen’ is een expositie van fotograaf Ronald Lubbers (1967 Lichtenvoorde) wonende in Giesbeek. Lubbers is fotograaf, filmer en mediamaker. Als zelfstandige produceert hij sinds 12 jaar dagelijks media voor MKB bedrijven met zijn bedrijf IJsselMedia. Sinds 2011 is hij ook actief als fotograaf en maakt foto’s voor bedrijven en reclamebureaus. In zijn studio heeft hij de 2 jaar geëxperimenteerd met vloeistof fotografie. Deze experimenten zijn vooral gestoeld op wetenschappelijke principes. Hij heeft een techniek ontwikkeld voor het fotograferen van luchtbellen in vloeistof. Ronald is auto-didact.

In de avonduren maakt Ronald natuurfoto’s van Giesbeek en omgeving. Zijn facebookpagina Ronald Lubbers Photography heeft inmiddels een vaste schare volgers. Het eiland Giese Kop is een steeds terugkerend beeld. Sinds het ontstaan van dit eiland drie jaar geleden heeft Ronald in alle seizoenen en omstandigheden steeds dezelfde foto gemaakt. Het eiland Giese Kop hangt al bij verschillende bedrijven en particulieren aan de muur en is op groot formaat tijdens de expositie te zien.

Inspiratie voor de luchtbellen ontstond afgelopen twee jaar tijdens het herstel na jarenlange fysieke problemen en na een klaplong te hebben gehad. Met alle wandelingen rond Giesbeek voor herstel en oefeningen heeft hij niet alleen zijn longen flink getraind, maar ook oog gekregen voor bijzondere vormen.

Door de fixatie op lijf en gezondheid zagen de foto’s van luchtbellen er ineens niet meer zo willekeurig uit. Tussen de honderden foto’s zag Lubbers steeds vaker vormen van longen en andere lichaamsdelen. Het idee om er een serie van te maken was geboren. De foto’s van luchtbellen zijn nog niet eerder publiekelijk getoond. De expositie zal een unieke sfeer ademen en u meenemen naar het ontstaan van de foto’s . Tevens zijn films en animaties te zien die hij afgelopen jaren maakte in de omgeving van Giesbeek.

Op deze pagina ziet u tevens de inhoud van zijn facebook pagina’s van zijn bedrijf IJsselMedia en de natuurfoto’s die hij wekelijks maakt in Giesbeek en omgeving.

Update jan 202: Er zijn nu 13 exposities van de ‘lucht uit mijn longen’ geweest. Ik wordt af en toe verlegen van alle warme reacties. Het inrichten van een expositie als deze doe ik niet alleen maar al jaren met meerdere mensen. Natuurlijk mijn vrouw Kim maar ook huisvriendinnen Marieke en Monique en ook kunstenares Josephine hebben afgelopen jaren meerdere malen geholpen iets moois neer te zetten. Het feit dat zo veel mensen mijn fotowerken telkens kopen, maakt het mogelijk een hele grote collectie aan te leggen. In het Eetlokaal in Zevenaar hangt een groot deel van mijn collectie.

Bij een opening of evenement over gezondheid kan ik een korte lezing geven van ca 30 minuten over licht- en luchtvervuiling. Aan de hand van de foto’s van het eiland Giese Kop laat ik zien hoe luchtvervuiling zichtbaar is. Ik heb gemerkt dat het vertellen van mijn verhaal, klaplong tot natuurfoto’s maken, veel mensen inspireert. Als u meer informatie wilt kunt u contact met mij opnemen.

Contactgegevens:

email: ronald@ijsselmedia.net

tel: 06-20371343

Ronald’s bedrijf IJsselMedia

 

 

 

error: Content is protected !!